donderdag 19 februari 2009

Tennissers Israel gebukt onder politieke perikelen

Nadat eerder de Israelische tennister Shahar Peer een visum werd geweigerd door de Verenigde Arabische Emiraten, waardoor zij niet aan het WTA toernooi in Dubai kon deelnemen, is nu ook bekend geworden dat bij het Daviscup duel tussen Zweden en Israel geen publiek toegelaten wordt. Dat heeft de gemeenteraad van Malmo in Zweden besloten.

Het lag derhalve in de lijn der verwachtingen dat ook tennisser Any Ram van deelname in Dubai verstoken zou blijven, maar er is toch een visum verstrekt nadat het Amerikaanse congreslid Weiner de ATP had gedwongen sancties te treffen en het toernooi in Dubai te schrappen.

Jammer dat de sport(er) weer de dupe moet zijn van de politiek waar sport eigenlijk tot verbroedering moet zorgen. Hopelijk neemt de WTA, de vrouwelijke tegenhanger van de ATP, soortgelijke maatregelen.

Eerder ondervond tennisspeelster Mirza uit India (tevens dubbelpartner van de Israelische Peer) ook al de nodige hinder vanuit de politiek, nota bene uit haar eigen land waar zij als tennisspeelster geweigerd werd.

Er is nog een hoop werk aan de winkel, vooral omdat sport juist zo'n mooie brug slaat tussen diverse culturen, religies en verschillende achtergronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten