dinsdag 17 februari 2009

Raul Gonzales Blanco voorbeeld voor velen


Raul begon als voetballer bij Athletico Madrid. Nadat de toenmalige en de vaak verguisde voorzitter Gil y Gil de jeugd opdoekte, vetrok Raul naar de koninklijke Real Madrid. In het seizoen 1994/1995 maakte hij zijn debuut op 17-jarige leeftijd als linkermiddenvelder, maar sindsdien speelt Raul vooral als spits of schaduwspits. Inmiddels vijf landstitels en drie championsleague overwinningen verder is Raul de absolute ster van Los Merengues.

Maar ook europees gezien is Raul de grote man met maar liefst 64 doelpunten de topscorer van de Championsleague, waarmee hij ploegmaat Ruud van Nistelrooy met 4 doelpunten net de baas is. Afgelopen weekend scoorde Raul zijn 309e (!) doelpunt voor Real Madrid, waarmee hij legende Alfredo di Stefano opvolgde als club topscorer aller tijden die tot een totaal van 307 doelpunten kwam.

Ondanks deze buitengewone cijfers is van enige ster allures totaal geen sprake bij deze fantastische speler. Al vele jaren inspireert hij zijn ploeggenoten met zijn tomenloze werklust en passie die deze man wekelijks op het veld tentoonspreidt. Ook in mindere periodes neemt hij het voortouw en neemt hij als leider zichtbaar zijn verantwoordelijkheden. Een genot om naar te kijken.

Nooit vernemen we negatieve zaken over hem vanuit de media, terwijl hij toch de ster is van de grootste voetbalclub ter wereld. Vele andere toppers vanuit de sportwereld, maar vooral ook vanuit het bedrijfsleven kunnen hier lering uit trekken en kunnen zichzelf een aantal vragen stellen. Komt het vanuit de persoon zelf? Heeft hij de juiste mensen om zich heen? Roger Federer en Tiger Woods kunnen wat mij betreft ook aan het lijstje toegevoegd worden met uitzonderlijk talent en tegelijk toch een voorbeeldprof zijn!

Alweer een bewijs welke belangrijke functie sport inneemt in onze maatschappij, waarbij de werkelijke topper zich onderscheidt van de zogenaamde topper! Net als de befaamde uitspraak van een voormalig topmanager en topbestuurder en ooit de term anti-bobo introduceerde en zichzelf terecht deze naam toebedeelde: "het verschil tussen de bobo en de anti-bobo is dat de bobo wordt gezien en de anti-bobo ziet!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten