maandag 9 maart 2009

Interessante uitspraak Siemerink

Niemand is echt verrast over het eindresultaat van het Nederlandse Daviscup-team in en tegen het Argentijnse elitecorps. Hoewel het sterke Argentijnse team onlangs een zware teleurstelling kreeg te verwerken na het onverwachte verlies in de finale thuis tegen Spanje (zonder Nadal), werd het een duidelijke 5-0 overwinning tegen het kansloze Nederland. Het vertrek van captain Alberto Mancini, het ontbreken van kopstukken Nalbandian en Del Potro evenals '2e keus' Calleri en Acasuso bleek niet van invloed op het klasseverschil met de Nederlandse ploeg. Monaco en good old Chela bleken een maatje te groot, hoewel Huta Galung er nog een 5e set uit wist te slepen. Al met al is dit geen nieuws.

Wat wel nieuws is, was de uitspraak van de Nederlandse captain Jan Siemerink die publiekelijk de professionele instelling van de Nederlanders in twijfel trekt. Op www.daviscup.com wordt deze uitspraak nadrukkelijk vermeld. Wat mij betreft pleit dit voor de modelprof Jan Siemerink die zelf heeft laten zien als speler het maximale uit zijn carriere te halen en dus alle recht van spreken heeft. Het is dan ook te hopen dat talenten als Thiemo de Bakker deze kritiek als opbouwend zien en hier serieus mee aan de slag gaan. Ook neerlands beste tennisser ooit, Richard Krajicek, heeft al eerder in 1 van zijn columns een soortgelijke uitspraak gedaan.

Terugdenkende aan een artikel vlak voor de Australian Open 2009, waarin De Bakker zei het eigenlijk niet zo erg te vinden dat hij niet kon spelen in Melbourne omdat 'hij zich niet zo lekker voelde', zijn de uitspraken van Siemerink zeer begrijpelijk. In Melbourne had De Bakker zelfs de kans om met het kamp van Novak Djokovic mee te trainen, mogelijk gemaakt door de verkoop van ons ATP toernooi aan de familie Djokovic. Maar mijnheer De Bakker voelde zich niet zo lekker...

Laten we nogmaals hopen dat met name het talent van De Bakker niet verloren gaat. Had hij in zijn debuutjaar op Wimbledon niet op een haar na de toenmalige topper Wayne Arthurs verslagen? Talent genoeg dus en met een maximale 'committment' zit er absoluut een top 50 plaats in. Wat dat betreft is Haase een stuk verder en zodra hij hersteld is van zijn blessure hebben 'we' er sowieso weer een top-50 speler bij. Van Misa Krajicek verwacht ik ook weer een top-50 klassering zodra het vizier weer helemaal op tennis gericht is en ook voor Rus moet dit mogelijk zijn. Dan heeft Nederland ineens toch maar weer 4 spelers in de mondiale top-50 en staan we er ineens echt niet meer zo slecht voor.

Precies wat Siemerink voor ogen heeft met het Nederlandse tennis en in die context moeten zijn uitspraken ook worden gezien!

2 opmerkingen:

  1. Waar staat dat commentaar van Siemerink? Op daviscup.com wordt er alleen over geschreven, zou graag zijn eigen woorden lezen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmm, je hebt een punt. Bedankt voor het lesje 'communicatie'! haha

    BeantwoordenVerwijderen